O, S, N P, N, S O, F, N N, F, S
CH3OH NH3 CH4 HNO3
HCl HF HI HBr
a) HF
b) NH3
c) H2O
A) 5 kJmol-1
B) 19 kJmol-1
C) 28 kJmol-1
aC, bA, cB aA, bB, cC aC, bB, cA aB, bA, cC
ANO NE
C-T, A-U A-T, C-U A-G, C-T C-G, A-T
teplota varu molekulová struktura tepelná kapacita teplota tání
a) jsou příkladem nepolarizovatelné kovalentní vazby
b) podmiňují vyšší teplotu varu vody ve srovnání se sulfanem
c) se podílejí na prostorovém uspořádání molekul enzymů
d) nejsou přítomny ve zmrzlé vodě
platí pouze c platí pouze b platí b, c, d platí b, c
primární struktury bílkovin sekundární struktury bílkovin terciární struktury bílkovin nukleových kyselin